fbpx

KÍVÁNCSI VAGY, MILYEN WEBOLDAL PASSZOL HOZZÁD?
TÖLTSD KI A QUIZT ÉS DERÍTSD KI!

Így készült – Lóasszisztált képzések weboldal

2021 egy nagyon fontos év volt számomra és a vállalkozásom számára is. Elhatároztam ugyanis, hogy olyan állatbarát vállalkozásoknak szeretnék segíteni, akik tovább akarnak fejlődni és növekedni az online térben, legyen szó egy weboldalról, posztsablonokról vagy egy logóról. Kiskoromtól kezdve imádom az állatokat, különösen a lovakat és a lovaglás élményét. Ezen a területen is szerettem volna tovább fejleszteni magam, így belevágtam egy lóasszisztált képzésbe, melynek köszönhetően találkoztam Timivel. Ő volt az első, aki felkért arra, hogy készítsem el neki saját weboldalát, amin bemutathatja lovas képzéseit.

A kezdetek…

Korábban Timi létrehozott már egy webnode alapú oldalt, ami sajnos nem felelt meg a mostani szabályzásoknak, ezért mindenképp szükség volt egy másik felületre az új oldal alapjaihoz. Miután megbeszéltük a részleteket és azt, hogy Timinek pontosan milyen weboldalra van szüksége, elkezdtem megtervezni a webdesignt a Figma segítségével. Timinek itt is voltak nagyon jó ötletei és elképzelései, így ezek alapján dolgoztam tovább. A színek, a betűtípusok, a képek és az elrendezések meghatározásával végül létrejött az a stílus és megjelenés, amivel mindketten elégedettek voltunk.

Oldalépítés

A webdesign lefixálását követően kezdődhetett az oldal felépítése. A tárhely, a domain név, a WordPress beszerzése és telepítése után elvégeztem az alapvető beállításokat, kialakítottam a menüstruktúrát, beszereztem a szükséges bővítményeket és a webdesign alapján létrehoztam a tervek pontos mását. Az oldal szövegeit Timi készítette el, amiket már csak fel kellett másolni a megfelelő helyekre.

Értékesítési rendszer

A kinézet és a tartalom feltöltése azonban még nem jelentette a munka végét, hiszen a képzések miatt egy komplett értékesítési rendszerre is szükség volt, hogy az érdeklődők tudjanak jelentkezni és fizetni az oldalon keresztül. Első lépésként a WooCommerce segítségével minden képzésnek adtunk egy árat, elhelyeztünk egy gombot a képzések saját oldalán a jelentkezéshez, kialakítottuk a kosár és az egyedi pénztár oldalt, majd testreszabtuk a rendelést követő válasz e-maileket és a fizetési beállításokat. Mivel Timinek külön kérése volt, hogy a számlázással ne neki kelljen foglalkoznia, ezért összekötöttük a számlázz.hu-t az oldallal, így a rendszer automatikusan tudja generálni a számlákat minden jelentkező számára.

Egyéb beállítások

Egy weboldal esetében nem szabad figyelmen kívül hagyni a biztonsági beállításokat sem. Ehhez szintén beszereztem minden fontos eszközt, a biztonsági mentéstől kezdve, a tűzfalon át, egészen a másolásvédelemig. Létrehoztam egy kapcsolatfelvételi űrlapot azok számára, akik kérdezni szeretnének Timitől és beépítettünk egy hírlevél feliratkozási pop-up ablakot a MailerLite segítségével, hogy kialakíthassa saját adatbázisát. Ezen felül elvégeztük a Google Analytics és a Meta képpont integrációt is, hogy mérni tudjuk az eredményeket, és hogy Timi olyan hirdetéseket hozhasson létre a Facebook segítségével, amik a weboldal látogatóit célozzák meg. Miután minden elem a helyére került, ellenőriztem és ahol kellett, javítottam az oldal tablet és mobil nézeteit, hogy megfelelően legyen optimalizálva minden eszközre, illetve gondoskodtam az oldal gyorsaságáról is, hogy a felhasználóknak minél jobb élménye legyen az oldal látogatásakor.

Jogi megfeleltetés

Az oldal megfelelő működéséhez elengedhetetlen a különböző jogi dokumentumok megléte és a GDPR megfeleltetés. Az Adatkezelési tájékoztatót, az Impresszumot, a Jogi nyilatkozatot és értékesítés esetén az Általános szerződési feltételeket ügyvéddel érdemes elkészíttetni, így biztosan érvényes és elfogadható lesz azok számára, akik ellenőrzik őket. Abban az esetben, ha ezek nincsenek meg, komoly büntetésre is számítani lehet, így nem érdemes megspórolni az árukat. Miután ezek a dokumentumok is elkészültek, feltöltöttem őket a megfelelő helyre és megjelenítettem az egyes oldalakat a láblécben is.

A folytatás

Timi az átadás óta is folyamatosan használja az oldalt, melynek segítségével számtalan képzést értékesített már. És a fejlődésnek itt még nincs vége. Jelenleg is együtt dolgozunk, ugyanis szeretne egy külön oktatói felületet online képzései számára. Egy aldomainen zajlik a munka, amit azok a tanulók fognak majd elérni, akik megvásárolták már az egyik online kurzust és rendelkeznek saját, tanulói fiókkal. Ezen a felületen saját tempójuk szerint el tudják majd végezni a tanfolyamokat és bármikor elérhetik az anyagokat, ha szükségük lesz rá. Nagyon izgalmas számomra ez a feladat is, hiszen a LearnDash egy olyan eszköz, amivel először dolgozom, mégis minden elképzelést meg tudok valósítani vele a cél elérése érdekében.

Rengeteget tanultam ebből a projektből. Szerencsésnek mondhatom magam, ugyanis Timi azok közé az ügyfelek közé tartozik, akik nem csak imádják, amit csinálnak, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy segítsék a weboldal elkészülését. Együtt tudtunk ötletelni és tervezni, ráadásul tudta, hogy mit szeretne viszont látni, így ezeket a gondolatokat mindig meg is osztotta velem. Hálás vagyok a felkérésért és izgatottan várom, hogyan debütál majd az új oktatói felület.

Timi oldalát a következő gombra kattintva nézheted meg:

Szeretnél te is hasonló weboldalt vállalkozásodnak? Esetleg már van saját oldalad, de nem vagy vele megelégedve?

Kattints az alábbi gombra és tedd meg az első lépést afelé, hogy elindulhass a fejlődés és a növekedés útján.

Következő
Scroll to Top