fbpx

10 apró trükk lovas iskolád fejlesztéséhez

Azok számára, akik egy lovardát vezetnek vagy ott dolgoznak, nem lesz meglepő a következő kijelentés. A lovak gondozása, a mindennapi tennivalók elvégzése és a vállalkozás vezetése nem egyszerű feladat. Kezelni kell az oktatásra jelentkezők időpontjait, figyelemmel kell kísérni a lovak egészségügyi állapotát és a helyet sem ártana karbantartani. A sok dolog közben viszont arra is figyelni kell, hogy a meglévő dolgok fenntartása mellett, hogyan lehetne fejleszteni a lovardát úgy, hogy minden lovas és szülő elégedett legyen és elmondhassa: „jól döntöttem, hogy ezt a helyet választottam”. Léteznek nagyon egyszerű, ám annál hatásosabb trükkök és praktikák ahhoz, hogy kis idő és energia befektetéssel is jó eredményeket lehessen elérni.

Hogy mik ezek pontosan?

1.Egyedi bérlet készítése

Az oktatáshoz érdemes készülni saját készítésű bérletekkel is, hogy egyrészt a lovasok nyomon tudják követni az alkalmakat, másrészt pedig egy névjegykártyához hasonlóan, mindig ott legyél a szemük előtt és a gondolataik között.

2. Egyedi órarend/edzésterv

Ha vannak már ügyesebb lovasaid, akiknek egyéni órákat is szoktál tartani, mindenképp érdemes saját edzéstervet vagy órarendet készíteni számukra. Ezt otthon kitehetik a faliújságra vagy a falra és mindig szem előtt lesz, így nem fogják elfelejteni a megbeszélt időpontokat.

3. Saját szórólap

A bérlethez hasonlóan itt is a saját készítés a fontos, hiszen ezáltal lesz igazán egyedi megkülönböztethető alkotás a többitől. Ezeket a szórólapokat pedig bátran felhasználhatod az események, a táborok vagy a versenyek hirdetéséhez a környéken.

4. Feliratos póló/pulcsi/kabát

Nem csak nyomtatott dolgokkal, hanem akár egyedi ruhadarabokkal is kedveskedhetsz az alkalmazottjaidnak és a lovasaidnak is. Rendelj saját logóval vagy felirattal ellátott pólókat, pulcsikat, kabátokat vagy más kiegészítőket és kínáld fel nekik, így azt fogják érezni, hogy ők is egy igazi összetartó csapat tagjai.

5. Egyedi órarend/edzésterv

Ha vannak már ügyesebb lovasaid, akiknek egyéni órákat is szoktál tartani, mindenképp érdemes saját edzéstervet vagy órarendet készíteni számukra. Ezt otthon kitehetik a faliújságra vagy a falra és mindig szem előtt lesz, így nem fogják elfelejteni a megbeszélt időpontokat.

6. Naptár

Nem számít, hogy az év melyik hónapjában vagyunk éppen, sosem késő elkezdeni saját naptárt készíteni. Feltűntetheted rajta a közeledő eseményeket, rendezvényeket és akár a születésnapokat is, kedveskedve ezzel lovasaidnak. Kiteheted a klubhelyiségbe vagy egy olyan központi helyre, ahol sokan megfordulnak, így mindenki látni fogja.

7. Egyedi névtábla a lovaknak

Az istálló saját és bértartott lovainak is készíttethetsz egyedi névtáblákat, amin szerepel a tulajdonos és a ló neve, illetve annak fontosabb adatai, úgy, mint fajta, kor, származás és így tovább. Meglátod, hamar fel fogják dobni a boxok hangulatát.

8. Hangulattábla az istállóba

És ha már az istállónál járunk, elhelyezhetsz egyedi hangulattáblákat a nyergesben vagy más közösségi helyiségekben is. Ezekre buzdító idézeteket és inspiráló szövegeket írhatsz, amikkel feldobhatod az emberek napját és ha rossz napjuk van, meghozhatod a kedvüket a lovagláshoz.

9. Zárt Facebook csoport

De ne hagyjuk ki az online világot sem, hiszen ott is sokféle eszköz áll rendelkezésre ahhoz, hogy fejlődni tudjon a lovas iskola. Csinálhatsz például egy zárt Facebook csoportot azoknak, akik nálad lovagolnak, így bármikor kommunikálhatsz velük és felhívhatod a figyelmüket a legújabb szolgáltatásaidra, az árváltozásra vagy a közelgő eseményekre.

10. Időpontfoglaló rendszer

Végül, de nem utolsó sorban jó, ha van egy saját időpontfoglaló rendszered is, amit a lovarda weboldalán elhelyezve könnyedén használhatsz. Ezen keresztül kényelmesen, mindössze néhány perc alatt, telefonhívás nélkül tud bárki időpontot kérni hozzád, így nem kell 0-24-ben a telefon mellett ülnöd, felszabadítva ezzel rengeteg időt.

Neked melyik nyerte el tetszésedet? Alkalmazol már közülük valamilyen praktikát? Ha még nem, de szeretnél beépíteni néhány trükköt vállalkozásodba, keress bátran, szívesen segítek benne.

Kattints az alábbi gombra, vedd fel velem a kapcsolatot és kezdjük el a közös munkát!

Előző
Következő
Scroll to Top